Marija Popović Kalezić – Završila je Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore, a svoje prvo radno iskustvo ostvarila je unutar NVO Institut alternativa. Marija je izvršna direktorica Centra za građanske slobode. Osim što je naš lider “među narodom,” u sklopu CEGAS-a se bavi analizom primjene zakonodavstva u različitim oblastima, istraživačkim radom, kampanjama, a svoj doprinos društvu ostvaruje i kroz humanitarni rad.


Nikola Mumin – Završio je Bachelor studije ekonomije na Univerzitetu Crne Gore,  a trenutno je na master studijama antropologije u Ljubljani. U našem timu ima poziciju koordinatora na projektima i istraživača na javnim politikama. On je tehnička potpora i kreativni pogon ove organizacije. Kroz naš rad se bavi kako individualnim i društvenim, tako i institucionalnim i administrativnim problemima u Crnoj Gori.


Danilo Đukanović – Završio je osnovne studije Psihologije na filozofskom fakultetu u Novom Sadu, istraživački smjer. Trenutno je na master studijama u Novom Sadu. U našem timu angažovan je kao konsultant za pisanje predloga javnih politika i pripravnik. Osim jačanja metodološke osnove u istraživačkom pristupu društvenim problemima koji njegujemo radi i na strategijama komunikacije naše organizacije.


Saradnici i saradnice

Marija Marinović – Završila je Bachelor studije prava na Univerzitetu Kembridž u Velikoj Britaniji. Trenutno radi kao pripravnik u advokatskoj kancelariji, dok je do sada obavljala praksu u istaknutim međunarodnim advokatskim kućama i pravnim institucijama. Takođe, volonter je u britanskoj nevladinoj organizaciji CCARHT, gdje radi na kampanjama za suzbijanje trgovine ljudima i modernog ropstva. Govori engleski, italijanski i njemacki jezik. U našem timu angažovana je kao pravni konsultant u oblasti reforme tužilaštva i sudstva.


Boško Nenezić – Završio Pravni i fakultet Političkih nauka (rad na magistarskom radu) na Univerzitetu Crne Gore. Član je Nacionalne radne grupe za izradu i praćenje Komunikacijske strategije za inforimisanje javnosti Crne Gore o EU i pripremu Crne Gore za pristupanje EU. Ima više od 16 godina radnog iskustva za nacionalne i međunarodne organizacije (OCD aktivne u Crnoj Gori, ENEMO, OSCE, ODIHR i druge). Veliko iskustvo u pisanju projektnih prijedloga i budžetiranju, uključujući stručno znanje o upravljanju projektnim ciklusom. Napredni trener za pripremu projektnih prijedloga, proračun, izvješćivanje i upravljanje projektnim ciklusom. Takođe posjeduje stručno znanje i iskustvo u pripremi, evaluaciji, financijama i upravljanju bespovratnim sredstvima financiranim iz EU.


Počasni članovi

Borislav (2021-2023), Riba za građanske slobode (REGAS), kupljen je 8.12.2021. godine u pet shopu “Pet market” na Starom aerodromu. U sklopu našeg tima angažovan je kao Social media expert, dizajner zvuka i rekvizit u podkastu “Diskriminacija”. Nezvanično se bavi i mentalnim zdravljem kolektiva jer naš psiholog Danilo nije dovoljno dobar u tome.